Pani Aurelia kiedyś opowiedziała mi jak robi w szybki i prosty sposób danie niezwykle smaczne lubiane przez wszystkich domowników. Rzeczywiście wykonanie tego dania nie wymaga specjalnych uzdolnień a efekt jest doskonały ! Spróbujcie powtórzyć to wykonanie sami.
Składniki
- 0,630 kg fileta (piersi) z kurczaka
- 0,100 kg pieczarek świeżych
- 0,200 kg majonezu
- 1 czubata łyżeczka (7g) soli kuchennej
- ¼ opakowania (10g) „Dobry Smak John”
Sposób przygotowania
- Dwie dorodne podwójne piersi z kurczaka oraz pieczarki umyłem pod strumieniem zimnej wody
- Na blaszce piekarnika ułożyłem filet (wstępnie lekko podziurkowany „siekaczem zmiękczającym”) i posypałem do mieszanką soli i przyprawy „Dobry Smak John”
- Pieczarki starłem na grubej tarce (na wiórki) i posypałem nimi filet
- Na wierzchu położyłem trzy duże czubate łyżki majonezu i lekko je rozsmarowałem (ilość majonezu jest uzależniona od własnych przyzwyczajeń)
- Tak przygotowany filet włożyłem do piekarnika na ok. 75 min. i 200 st. C
- i…. to już wszystko, można jeść !
Wszystkie niezbędne przyprawy i materiały znajdziesz na stronie www.tradismak.pl
Więcej przepisów
Przyprawa
Surowiec